Snacket om travare igen nu då :S

Älskade travare och folk som inte vet!
Det pratas mycket om travares ridbarhet nuförtiden.
en del personer påstår att travare är hemska, fruktansvärda, avskyvärda som ridhästar. Jag kan inte låta bli att undra hurvida dessa personer har stött på enbart extremfall eller om felet rentav ligger i deras egen ridning?

Någon sa att travare kan ha "underbara personligheter men rent av hämska att rida på." Och nog har även denne någon rätt i att "även" travare kan ha underbara personligheter.
Anledningen ligger i att travare är hästar lika mycket som ett halvblod, kallblod eller en ponny.
De är djur med känslor som förtjänar precis lika mycket respekt och samma omvårdnad som ges till dyra tävlingshästar.


Ofta Billiga
Att travare kostar så lite, oftast under 10.000 kr, beror snarare , än dålig ridbarhet, på att den inte gör sig vidare bra på tävling och måste bort från trav stallet innan den kostar ägaren onödiga slantar. Då säljs då säljs de billigt för att säljas fort, och inte att förglömma, även om de har fått ett oförtjänt ryckte. 

Ryttarens fel! 
Ja jag tycker det är så himmla tramsigt och rentav dumt att trycka ner travare för att om någon har ridit en "hopplös" travare ja då vet man ju att ryttaren va för okunnig och behöver lära sig mer innan dom rider en travare  för om en travare är "hämsk ja då är det ju den ryttaren som ridit till den som varit för okunnig och inte tagit sig tid att lära känna hästen.
så alla ni som tycker att travare är hämska , tröga mm ni kan säga det till mig så vet jag vilka som är för okunniga för att rida travare.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0